Gigt og træthed – deltagere søges

Har du gigt og oplever du ofte træthed? - så del din viden i kommende bachelorprojekt.

Mange mennesker diagnosticeret med gigt – hvad enten det er inflammatorisk gigtsygdom eller slidgigt – oplever en udmattende træthed kaldet fatigue. Denne træthed kan være en stor udfordring i hverdagen og påvirker både energiniveau, humør og livskvalitet.

Kim Landgrebe er studerende på Sundhed & Informatik på Københavns Universitet, og han er i gang med et bachelor projekt, hvor netop dette emne er centralt. 

Via dette projekt vil man gerne indsamle information fra patienter som lider af fatigue – informationen skal derefter bruges til at udvikle en prototype til et digitalt værktøj (også kaldt selvhjælpsteknologi), som vil kunne bruges af patienter i hverdagen og derved bidrage til, at patienten oplever en forbedring af livskvaliteten, energiniveauet og deraf en positiv effekt på humøret.

 

Hvad skal man deltage i?

Et interview i dit eget hjem, hvor vi taler om din hverdag med gigt og træthed

  • Dette kan foregå i eget hjem, hvis det foretrækkes
  • Det vil kun være dig og intervieweren til stede (Kim)
  • Det forventes at tage ca. 2 timer
  • Interview vil muligvis blive optaget.

     

Test af en prototype, som udvikles baseret på input fra interviewene

  • Planen er, at alle deltagere mødes et sted centralt i København, når prototypen skal testes (transportudgifter refunderes)
  • Sessionen forventes at tage ca. 2 timer. Der kan dog laves individuelle aftaler, hvis dette ikke er muligt for den enkelte deltager.

 

Profiler på deltagere

Alle diagnosticeret med en gigtsygdom, og hvor træthed er en del af hverdagen. Der er ingen begrænsninger i form af alder eller køn. Du skal dog helst bo i København eller omegn.

 

Hvad forventes der af deltageren?

  • Du skal være åben og villig til at dele dine erfaringer
  • Du skal være parat til at hjælpe med at teste det digitale redskab.

 

Tidshorisont

  • Interviewene ses helst udført i uge 10 – 12 (4. til 22. marts 2024)
  • Test af prototypen er klar fra uge 16 (15. april 2024), så tidsrum aftales med den enkelte deltager.

    Bachelorprojektet skal indsendes d. 7. juni 2024. Hvis man er interesseret, så fremsendes der gerne en kopi.

 

Data og informationer

Alle vil blive gengivet/refereret til i pseudonymiseret form (**), og ved deltagelse vil man skulle underskrive en samtykkeerklæring, der sikrer dine rettigheder.

** Anonymisering er en proces, der sikrer, at data ikke kan knyttes til en fysisk person. Pseudonymiserede personoplysninger er oplysninger, der kun kan henføres til en fysisk person ved anvendelse af yderligere oplysninger, men hvor adgangen til disse yderligere oplysninger er stærkt begrænset.

 

Tilmelding og spørgsmål

Du er meget velkommen til at kontakte Kim, hvis du har spørgsmål inden du tilmelder dig. Hvis du er klar til direkte tilmelding, så står Kim også klar.

  • Du kan kontakte Kim via e-mail bvg827@alumni.ku.dk
  • Du kan også sende Kim en SMS på 30 61 58 02, så kan i aftale, hvornår det kan passe at tage en snak om projektet og eventuel deltagelse.

 

Feedback

Du er velkommen til at sende feedback til FAKS Sekretariatet både før, under eller efter din deltagelse. Du kan sende en mail til faks@faks.dk eller ringe på 51 92 63 41.

Picture of FAKS

FAKS

FAKS vil gerne sige tak for at du vil støtte de studerende i deres projekt – det er vigtigt at vi bakker om uddannelse af fremtidens sundhedsfaglige personale, så behandling og dialog kan blive endnu bedre for smerteramte og pårørende.

STØT FAKS

Støt FAKS og vores indsats for at bedre forhold for smerteramte – læs mere om mulighederne her”
STØT OS