Pressepolitik
Pressepolitik
Foreningen af kroniske smertepatienter modtager ofte henvendelser fra pressen om forskellige problemstillinger og problematikker, som berører landets borgere.
Vi arbejder for smerteramte og deres pårørende, og FAKS ønsker at fremme disses interesser samt kvalificere den offentlige debat. Vi hjælper derfor gerne journalister med både baggrundsinformation, udtalelser og med at skabe kontakt til borgere, der kan medvirke som casepersoner.
FAKS’ ansvar
FAKS hjælper både journalisten med at skabe kontakt til vores medlemmer samt hjælpe og støtter den smerteramte gennem hele forløbet. Mange af de mennesker, der kontakter FAKS, står i utrygge og sårbare situationer og gennemgår en svær periode i livet.
Vi tager et ansvar for de mennesker, vi henviser til pressen og vi opfordrer som udgangspunkt til at være anonyme, da de sociale situationer FAKS’ medlemmer ofte står i kan påvirke dem og deres familier senere, hvis de står frem med billede og navn. Vi har også et stort ansvar for at sikre personen, der medvirker i f.eks. interviews, forstår, hvad det vil sige at stå offentligt frem.
Når vi identificerer generelle problemer i forbindelse med vores rådgivningsarbejde, er det FAKS’ opgave at tale målgruppernes sag i medierne og over for politikerne, så vi på sigt kan være med til at forbedre deres vilkår.
En vigtig del af FAKS’ arbejde er derfor, at sikre at de smerteramtes stemme bliver hørt via blandt andet høringssvar til nye lovforslag og politiske henvendelser om relevante problemstillinger. Derudover følger vi aktivt med i medierne for at finde ud af, hvilke problemer, der rører sig.
FAKS samarbejder ydermere med andre organisationer i forsøget på at få sat vores mærkesager på dagsordenen og finder hele tiden nye problematikker samt udvider konstant vores eksisterende initiativer og tiltag.
FAKS’ samarbejde med pressen
Foreningen af kroniske smertepatienter deltager meget gerne i nuancerede og dybdegående artikler, udsendelser mv. Vi ønsker ikke at deltage, hvor der er en skjult agenda eller en forud valgt vinkel, der ikke reflekterer virkeligheden. Vi finder gerne cases; de skal dog behandles ordentligt og respektfuldt, da det er syge og sårbare mennesker.
- FAKS drives udelukkende af frivillige kræfter, og vi har ingen PR-afdeling eller uddannelse indenfor dette. Derfor har vi følgende regler for samarbejde med pressen:
- Alle citater skal sendes til godkendelse (både skrift, lyd og video) i den kontekst de indgår i.
- Dette gælder både for udtalelser fra FAKS’ presseansvarlige samt evt. cases. Vi har brug for minimum en dag til dette, men det aftales fra gang til gang.
Henvendelser til FAKS
Inden vi samarbejder med pressen eller deltager i forskellige projekter, så vil FAKS bede om uddybende materiale mv. Vi har et ansvar overfor de mennesker, som vi repræsenterer. Og det er derfor bydende nødvendigt for FAKS, at vi kender alle aspekter omkring henvendelsen og/eller projektet.
Hvis du er journalist
FAKS hjælper med at finde frem til casepersoner, baggrundsinformation m.m.
Du kan tage direkte kontakt til vores bestyrelsesformand Iben Rohde eller vores presseansvarlig Tobias Pörsti. Du kan finde kontaktinformationen her. Du kan også sende en mail til faks@faks.dk, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.
Hvis du er forsker
FAKS er ivrig fortaler og støtter for forskning. Skulle du have behov for casepersoner, information, udtalelser eller hjælp til f.eks. spørgeskemaer, så kontakt os endelig.
Du kan tage direkte kontakt til Lars Bye Møller (Faglig Konsulent) eller sende en e-mail til faks@faks.dk
Hvis du er behandler
Hvis du gerne vil præsentere et behandlingstilbud eller holde foredrag så bedes du kontakte FAKS via mail eller via vores kontaktformular.
Hvis du er studerende
FAKS hjælper gerne studerende med opgaver, introduktion, læring mv. Du kan altid tage kontakt til os via mail eller via vores kontaktformular
Kontakt os gerne i god tid – vores arbejde for FAKS gøres i vores fritid, og vi kan derfor ikke altid vende tilbage med det samme.