Pressepolitik

Vi modtager gerne henvendelser fra pressen om forskellige problemstillinger, som berører landets borgere.

Vi arbejder for smerteramte og deres pårørende, og FAKS ønsker at fremme deres interesser samt kvalificere den offentlige debat. Vi hjælper derfor gerne journalister med både baggrundsinformation og udtalelser samt med at skabe kontakt til borgere, der kan medvirke som casepersoner.

Metasundhed

Vores ansvar

FAKS hjælper både journalister med at skabe kontakt til vores medlemmer samt støtter den smerteramte gennem hele forløbet. Mange af de mennesker, der kontakter FAKS, står i sårbare situationer og gennemgår en svær periode i livet.

Vi tager et ansvar for de mennesker, vi henviser til pressen og vi opfordrer som udgangspunkt til at være anonym, da de sociale situationer FAKS’ medlemmer ofte er i, kan påvirke dem og deres familier, hvis de står frem med billede og navn. Vi har et stort ansvar for at sikre, at de som medvirker i f.eks. interviews, forstår, hvad det vil sige at stå offentligt frem. 
Når vi identificerer generelle problemer i forbindelse med vores rådgivningsarbejde, er det FAKS’ opgave at tale målgruppernes sag i medierne og over for politikerne, så vi på sigt kan være med til at forbedre deres vilkår.  En vigtig del af FAKS’ arbejde er derfor, at sikre at de smerteramtes stemme bliver hørt via blandt andet høringssvar til nye lovforslag og politiske henvendelser om relevante problemstillinger. Derudover følger vi aktivt med i medierne for at finde ud af, hvilke problemer, der rører sig.

FAKS samarbejder ydermere med andre organisationer i forsøget på at få sat vores mærkesager på dagsordenen og finder hele tiden nye problematikker samt udvider konstant vores eksisterende initiativer og tiltag.

Samarbejde mellem FAKS og presse 

Foreningen af kroniske smertepatienter deltager meget gerne i nuancerede og dybdegående artikler, udsendelser mv. Vi ønsker ikke at deltage, hvor der er en skjult agenda eller en forud valgt vinkel, der ikke reflekterer virkeligheden. Vi finder gerne cases; de skal dog behandles ordentligt og respektfuldt, da det er syge og sårbare mennesker. Derfor skal alle citater sendes til godkendelse i FAKS (både skrift, lyd og video) i den kontekst de indgår i. Dette gælder både for udtalelser fra FAKS presseansvarlige samt evt. cases. Vi har brug for minimum en dag til dette, men det aftales fra gang til gang.

Henvendelser til FAKS

Inden vi samarbejder med pressen eller deltager i forskellige projekter, så vil FAKS bede om uddybende materiale mv. Vi har et ansvar overfor de mennesker, som vi repræsenterer. Og det er derfor bydende nødvendigt for FAKS, at vi kender alle aspekter omkring henvendelsen og/eller projektet.

Hvis du er journalist
FAKS hjælper med at finde frem til casepersoner, baggrundsinformation m.m. Du kan tage direkte kontakt til vores bestyrelsesformand Iben Rohde eller vores presseansvarlig Tobias Pörsti. Du kan finde kontaktinformationen her. Du kan også sende en mail til faks@faks.dk, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Andre henvendelser

Hvis du er forsker
FAKS er ivrig fortaler og støtter for forskning. Skulle du have behov for casepersoner, information, udtalelser eller hjælp til f.eks. spørgeskemaer, så kontakt os endelig. Du kan tage direkte kontakt til Lars Bye Møller (Faglig Konsulent) eller sende en e-mail til faks@faks.dk

Hvis du er behandler
Hvis du gerne vil præsentere et behandlingstilbud eller holde foredrag så bedes du kontakte FAKS via mail eller via vores kontaktformular.

Hvis du er studerende
FAKS hjælper gerne studerende med opgaver, introduktion, læring mv. Du kan altid tage kontakt til os via mail eller via vores kontaktformular
Kontakt os gerne i god tid – vores arbejde for FAKS gøres i vores fritid, og vi kan derfor ikke altid vende tilbage med det samme.

Seneste nyt fra FAKS

STØT FAKS

Støt FAKS og vores indsats for at bedre forhold for smerteramte – læs mere om mulighederne her”
STØT OS