Det er altid en stor glæde at repræsenterer FAKS, SmerteLinjen og patienterne ved konferencer, og denne gang var ingen undtagelse.
Exercise First er et forskningsprogram under forskningsenheden PROgrez med udspring i Region Sjælland. 19 projekter er sat i søen, og konferencen satte fokus på betydningen af disse projekter.
Projekterne har flere ben. De arbejder med øget mulighed for henvisning til træning, træning som alternativ til anden behandling eksempelvis kirurgi. Så er der projekter der sætter fokus på træning i hverdagslivet og endeligt et øget fokus på kvaliteten af træningen.
Der er ingen tvivl om at fremtidens sundhedsvæsen vil blive presset. Nogle af vores tiltag i sundhedsvæsenet virker, og vi lever derfor længere. Men mange er også det vi kalder multisyge, altså vi har 2 eller flere kroniske sygdomme. Derfor er forskning vigtig. Hvad kan vi gøre for at forebygge sygdom, eller behandle tidligt i forløbet. Jeg hørte flere gange ordet tværfaglighed, og det glæder jo mit politiske hjerte. Et af de forskningsprojekter der blev præsenteret var netop brugen af rundbordssamtaler med patient, praktiserende læge, hospital, specialist, og sygeplejerske. Patienten i fokus, hvordan hjælper vi bedst patienten til bedre helbred og dermed bedre livskvalitet.
Jeg var inviteret med til at være patienternes stemme. Jeg deltog dels i en paneldebat, hvor formiddagens oplæg blev vendt. Dels om eftermiddagen i en session om fysisk aktivitet i livet med en eller flere sygdomme. Hvordan oplever vi som patienter det at være fysisk aktiv. Hvilke udfordringer møder vi, og hvad skal der til for at motivere os. Hvad skal behandlerne og forskerne være opmærksomme på. Hvilke prioriteringer er vi som syge og knap så ressourcestærke nødt til at tage, og hvilke konsekvenser kan det have for vores hverdag.
Som vanligt bliver jeg mødt med stor omsorg og en kæmpe respekt. Det var nu den 3. konference jeg har deltaget i inden for kort tid sammen med folkene fra PROgrez.
Det har været en stor fornøjelse. Tak for jer der gider at forske og forsøge at gøre en forskel for os patienter.
Artiklen er skrevet og produceret af Pia Frederiksen koordinator for Smertelinjen
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Modtag nyheder og aktuelle informationer direkte i din indbakke. Ved tilmelding accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
FAKS – Foreningen af kroniske smerteramte og pårørende
Herstedvang 14,
2620 Albertslund
Telefon: 51 92 63 41
Email: faks@faks.dk
©️ FAKS / Webdesign Silverbeerg
FAKS
Herstedvang 14
2620 Albertslund
Telefon: 51 92 63 41
Mail: faks@faks.dk
CVR: 20782978
I vores nyhedsbrev holder vi dig opdateret med nyheder, medlemsinfo, arrangementer og meget mere