Brev til Sundhedsstyrelsen vedrørende bæredygtig patientinddragelse i sundhedsmyndighedernes arbejde

Vi har i patientforeningen FAKS sendt en skrivelse med kritik til Sundhedsstyrelsen.
Kritikken udspringer fra frivillige patientrepræsentanter, der har været involveret i arbejdet med initiativ 1 og 2  i “Strategi for smerteområdet – en handlingsplan målrettet mennesker med kroniske smerter”Initiativerne blev ledet af Sundhedsstyrelsen og Sundhedsdatastyrelsen og udført mellem 2022 – 2024. Du kan få et overblik i artiklen  National strategi for smerteområdet – et overblik 

Patientinddragelse kræver ændringer af vaner og arbejdskultur. Ikke mindst tidsmæssige og økonomiske rammevilkår til at inddrage patienter

Vi fremhæver i skrivelsen problemstillinger i forhold til rammer og arbejdskultur. Vi mener, at disse er nødvendige at ændre for, at vi og andre patientrepræsentanter kan indgå i sundhedsmyndighedernes arbejdet på en redelig måde. Dette gælder sandsynligvis også i en vis udstrækning for de sundhedsfaglige repræsentanter der ligeledes biddrager ved tilblivelsen af anbefalinger med deres tid og ressourcer på frivillig basis.
Vi roser imidlertid også Sundhedsstyrelsen for i mange år at have lyttet til FAKS Foreningen af Kroniske Smerteramte og taget os med på råd og Sundhedsministeriet  for det tiltrængte fokus, der er kommet på kroniske non-maligne smerter, som ellers har været et forsømt sundhedsområde.
 
Du kan læse vores brev til Sundhedsstyrelsen herunder.
Picture of FAKS

FAKS

Artikel er skrevet af Lars Bye Møller.

Lars har i 15 år arbejdet med sundhedsvidenskab, sundhedspolitik og internationale kontakter i foreningen. Lars har levet med smerter og fibromyalgi i 25 år.

STØT FAKS

Støt FAKS og vores indsats for at bedre forhold for smerteramte – læs mere om mulighederne her”
STØT OS