Foreningen af kroniske smerteramte og pårørende

FAKS er talerør og interessevaretager for både enkeltpersoner og samfundet som helhed. Foreningens formål er på alle planer at arbejde for smertepatienters interesser i overensstemmelse med, hvad der er bedst for samfundet. Hver gang vi forbedrer blot én persons liv, hjælper vi i virkeligheden mange mennesker.
gruppe af mennesker som taler sammen

Støt os

For at kunne iværksætte de mange initiativer, projekter og arrangementer, har vi brug for din hjælp. Du kan støtte vores arbejde for kroniske smerteramte i form af medlemskab, midler fra puljer, fonde og legater – og ikke mindst donationer fra private og sponsorater fra virksomheder. Giv et bidrag og gør en forskel. Vi er taknemmelige for enhver hjælp og støtte, som vi modtager.

Bliv medlem

Som medlem kan du støtte FAKS indsats for at bedre forhold for kroniske smerteramte. Vi tilbyder vores medlemmer fordele og medlemsgoder som coaching, samtaleterapi og rabat i vores webshop. Som medlem har du adgang til rådgivning, praktiske redskaber og fællesskaber, der kan styrke dig og dine pårørende på rejsen mod smertehåndtering og trivsel. Læs mere om medlemskab her.

Køb en gave

I samarbejde med FAKS tilbyder Hjertegaver.dk et sortiment, der støtter op omkring foreningens arbejde. Med hvert køb på denne webshop, støtter du vores arbejde for at forbedre forholdene for kroniske smerteramte. Vores sortiment opdateres løbende med nye og spændende varer. Som medlem får du adgang til eksklusive medlemsfordele og rabat. Tak for din støtte!

lørdag den 5. oktober 2024

FAKS Temadag for smerteramte og pårørende

Vi sætter fokus på den mentale sundhed, balance og mestringsteknikker. Programmet vil blandt andet byde på emner som mentalt overskud, Tai Chi, Yoga, afspænding og mindfulness samt netværk og fællesskab.

Temadagen afholdes på Comwell i Kolding lørdag den 5. oktober 2024. Vi forventer at udsende detaljeret program samt åbne for tilmeldinger medio maj. Hvis du har spørgsmål er du naturligvis velkommen til at kontakte FAKS Sekretariat. Billetprisen vil indeholde forplejning og fri deltagelse i de forskellige workshops. 

Tre personlige historier om at have smerterne som fast følgesvend

At leve med kroniske smerter er forsat et stigende problem for mange danskere – men det kan være en diffus størrelse at forstå. FAKS har deltaget i et vigtigt projekt – at fortælle smertepatientens historie med deres egne ord. Tre modige personer har indvilliget i at fortælle om deres liv, hvor smerter er en konstant følgesvend. Disse forskellige beretninger viser dig, at du er ikke alene med kampene, udfordringerne, frustrationerne og glæden, når vi finder metoder, som bidrager til at finde os selv (igen).

Videoerne kan ses via YouTube og er produceret af
Kompas Kommunikation og er sponsoreret af Haleon.

Mie_video_snippet

Deltag i projekt

FAKS søger modige deltagere til vores projekt 'Berørt – i skygge af smerter'

FAKS sætter fokus på sex og intimitet hos personer med kronisk og langvarig sygdom i et storstilet projekt. Vi søger derfor personer, der har lyst til at dele deres historie med os, hvilket vil kunne inspirere andre i samme situation gennem projektets mange informationsmaterialer.

Hent inspiration og gode råd fra vores pjece ‘(Gen)find intimiteten trods smerter’. 

Deltag i forsøg

Aalborg Universitet søger patienter med kroniske smerter til forsøg med personlig smertebehandling

Forsøget omhandler personlig smertebehandling med transkraniel magnetstimulation hos patienter med kroniske smerter, (PersoNINpain) via Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med Center for Neuroplasticity and Pain (CNAP).

Transcranial

MeMos

Et digitalt tilbud til mestring, motivation og smertehåndtering

Sammen med en række kommuner, jobcentre, Gigtforeningen og Det Digitale Sundhedscenter (DDS), deltager FAKS i projektet Mit liv – mestring, motivation og smertehåndtering (MeMoS).Projektet har til formål, at skabe et digitalt univers hvor den smerteramte kan sammensætte et digitalt rehabiliteringsforløb med fokus på forebyggelse, som kan understøtte livskvalitet og mestring og styrke mental sundhed og trivsel.

Nyheder fra FAKS

Seneste nyt

Pjece præsentation

(Gen)find intimiteten på trods af smerter – ny pjece fra FAKS

(Gen)find intimitet – At være tæt med nogen er noget, vi alle har brug for. Det gør os glade og giver os en følelse af tryghed og af at høre til. Men når man har ondt hele tiden, kan det være svært at overskue andre – også personer, man før var intime med.

FAKS er en landsdækkende forening

Vi er en landsdækkende forening med en pårørendegruppe samt en ungdomsgruppe. I dag består FAKS af 13 lokale afdelinger spredt over hele Danmark, du kan finde mere info om vores lokale afdelinger her.

STØT FAKS

Støt FAKS og vores indsats for at bedre forhold for smerteramte – læs mere om mulighederne her”
STØT OS