Foreningen af kroniske smerteramte og pårørende
FAKS arbejder for at give flere mennesker et bedre liv med kroniske smerter. Vi tilbyder aktiviteter, netværk, viden og værktøjer, som kan hjælpe til at mestre en hverdag med smerter. Hold dig opdateret om ny viden inden for behandling, forskning og vores indsats inden for den sundhedspolitiske dagsorden.
SmerteLinjen er et gratis rådgivningstilbud fra FAKS til dig, der lever med smerter, eller er pårørende til en smerteramt. Ring til SmerteLinjen på tlf. 6013 0101, eller læs mere på smertelinjen.dk.
FAKS Temadag for smerteramte og pårørende
At leve med kroniske smerter kræver en fin balance mellem hverdagens opgaver og ønsket om livskvalitet. Smertemestring handler om at finde de metoder, der passer bedst til dig – uanset om det er medicin, terapi, træning eller alternative tilgange.
FAKS inviterer til en temadag den 29. marts i Middelfart, hvor du får mulighed for at fordybe dig i forskellige redskaber til smertemestring. Vi sætter fokus på, hvordan du kan tage styring over din egen situation med viden, dialog og konkrete værktøjer.
Læs mere om tilmelding og programmet for temadagen.

Tre personlige historier om at have smerterne som fast følgesvend
At leve med kroniske smerter er forsat et stigende problem for mange danskere – men det kan være en diffus størrelse at forstå. FAKS har deltaget i et vigtigt projekt – at fortælle smertepatientens historie med deres egne ord. Tre modige personer har indvilliget i at fortælle om deres liv, hvor smerter er en konstant følgesvend. Disse forskellige beretninger viser dig, at du er ikke alene med kampene, udfordringerne, frustrationerne og glæden, når vi finder metoder, som bidrager til at finde os selv (igen).
Videoerne kan ses via YouTube og er produceret af Kompas Kommunikation og er sponsoreret af Haleon

Samtaler om sygdom, smerter og intimitet kan være svært af flere årsager. Har du brug for støtte til at starte dialogen om nærhed og intimitet? og vil du gerne have mere viden om hvilken effekt intimitet har for sygdoms- og smertelindring?
Så kan du deltage på FAKS workshoppen (Gen)find intimiteten trods smerte og sygdom, hvor du får viden, værktøjer og inspiration til at starte dialogen om nærhed og intimitet, som både er et dybt personligt anliggende, men også en biologisk faktor.
Deltag i workshop om intimitet

Støt os
For at kunne iværksætte initiativer, projekter og arrangementer, har vi brug for din hjælp. Du kan støtte vores arbejde for kroniske smerteramte i form af medlemskab, midler fra puljer, fonde og legater – og ikke mindst donationer fra private og sponsorater fra virksomheder.
Bliv medlem
Som medlem støtter du foreningens indsats for at bedre forhold for kroniske smerteramte. Som medlem har du adgang til rådgivning, mestringsredskaber og fællesskaber, der kan styrke både dig og dine pårørende på rejsen mod smertehåndtering og trivsel. Læs mere om medlemskab her.
Køb en gave
I samarbejde med FAKS tilbyder hjertegaver.dk et sortiment, der støtter op omkring vores foreningsarbejde. Med hvert køb på denne webshop, støtter du vores arbejde for at forbedre forholdene for kroniske smerteramte. Som medlem får du rabat på varer købt på deres webshop.
FAKS søger deltagere og undervisere til vores projekt 'Berørt – i skygge af smerter'
FAKS sætter fokus på sex og intimitet hos personer med kronisk og langvarig sygdom i et betydningsfuldt projekt. Vi søger derfor jer, der vil fortælle jeres historie, til inspiration for andre i samme situation.
Derudover søger vi social- og sundhedsfaglige undervisere, som ønsker at deltage i vores Mini-facilitatoruddannelse og efterfølgende afholde workshops på hospitaler, smerteklinikker og i kommuner over hele landet for borgere og patienter.

Aalborg Universitet søger patienter med kroniske smerter til forsøg med personlig smertebehandling
Forsøget omhandler personlig smertebehandling med transkraniel magnetstimulation hos patienter med kroniske smerter, (PersoNINpain) via Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med Center for Neuroplasticity and Pain (CNAP).

Tilmeld dig nyhedsmail og deltag i lodtrækning
Tilmeld dig vores nyhedsmail SmerteLiv og modtag information om smertemestring, arrangementer, tilbud og meget mere. Ved tilmelding har du mulighed for at deltage i vores vinterlodtrækning.

MeMos
Et digitalt tilbud til mestring, motivation og smertehåndtering
Sammen med en række kommuner, jobcentre, Gigtforeningen og Det Digitale Sundhedscenter (DDS), deltager FAKS i projektet Mit liv – mestring, motivation og smertehåndtering (MeMoS).Projektet har til formål, at skabe et digitalt univers hvor den smerteramte kan sammensætte et digitalt rehabiliteringsforløb med fokus på forebyggelse, som kan understøtte livskvalitet og mestring og styrke mental sundhed og trivsel.

Nyheder fra FAKS

Nyt fællesskab for smerteramte i Randers

Forny dit medlemskontingent og støt vores arbejde for smerteramte

Sov dig slank, stærk og smertefri – er det muligt?
Kvalitetsdatabase for kroniske smerter
Databasen KUBRIKKS skal løfte behandlingen for mere end 650.000 danskere med invaliderende og komplekse kroniske smerter.
Seneste nyt

Kvalitetsdatabase for kroniske smerter
Databasen KUBRIKKS skal løfte behandlingen for mere end 650.000 danskere med invaliderende og komplekse kroniske smerter.

Nyt fællesskab for smerteramte i Randers
Nyt fællesskab for smerteramte i Randers FAKS – Foreningen af Kroniske Smerteramte og Pårørende har åbnet en lokalafdeling i Randers, hvor medlemmerne kan mødes, dele erfaringer og finde både socialt og praktisk fællesskab.

Forny dit medlemskontingent og støt vores arbejde for smerteramte
Forny dit medlemskontingent inden den 28. marts 2025 og deltag i præmielodtrækning.

Sov dig slank, stærk og smertefri – er det muligt?
Søvn er afgørende for trivsel og smertehåndtering. Få indsigt i søvnens betydning, og lær, hvordan du forbedrer din søvnkvalitet med enkle strategier.
FAKS er en landsdækkende forening
Vi er en landsdækkende forening med en pårørendegruppe samt en ungdomsgruppe. I dag består FAKS af 13 lokale afdelinger spredt over hele Danmark, du kan finde mere info om vores lokale afdelinger her.
