Aktivitet

Webinar: Bliv klog på LDN (lavdosis naltrexon) som smertebehandling

Zoom webinar

Vil du gerne vide mere om LDN (lavdosis naltrexon) og smertelindring?

Så kan du deltage i vores kommende webinar, hvor vi sætter fokus på LDN, og hvordan man i dag bruger det i bla. behandling af kroniske smerter. Vi får besøg af Karin Due Bruun fra Odense Tværfaglige Smerteklinik og Lars Bye Møller (sundhedsvidenskabelig konsulent fra FAKS).

Webinaret afholdes via zoom (kræver ingen installation). Webinaret optages og er efterfølgende tilgængeligt for FAKS medlemmer og tilmeldte.

Webinar (via Zoom), torsdag den 2. maj 2024, kl. 16.00-18.00

Oplægsholder Karin Due Bruun

Oplægsholder Karin Due Bruun fra Odense tværfaglige smertecenter

Karin har stået i spidsen for forskningsprojekt med LDN hos fibromyalgi patienter. Den videnskabelige artikel er blevet udgivet i det prestigefyldte medicinske tidsskrift – The Lancet Rheumatology. Ud over sit forskningsarbejde, arbejder Karin klinisk med smertepatienter på det tværfaglige Smertecenter Syd.

Ordstyrer Lars Bye Møller

Lars har indgået i smerteforskningsprojektet som patientrepræsentant. Hans opgave har bestået i at være med til at analysere og fortolke data, skrive videnskabelig artikel, gennemgå fagfællebedømmelse, og få den publiceret i et medicinsk tidsskrift. Som frivillig beskæftiger Lars sig en stor del af tiden med sundhedsvidenskab i FAKS. Han har selv levet med kroniske smerter i over 25 år og prøvet LDN.

LDN medicin

Hvad er LDN (lavdosis naltrexon)?

Naltrexone er bedst kendt for sin blokkerende virkning på morfinreceptorerne, og det kan derfor umiddelbart undre, at det kan have en smertestillende effekt. De præcise mekanismer bag en mulig virkning af LDN på smerter er ikke fuldt afklaret, men der er flere teoretiske muligheder:

  • Når lave doser af Naltrexone gives en gang i døgnet, blokkerer det kun nogen af morfinreceptorerne noget af døgnet. Når receptorene skiftevis er blokkeret og ikke blokkeret, danner kroppen flere morfinreceptorer. Dette kan gøre, at kroppens naturlige morfiner (endorfinerne) virker bedre.
    Der skabes altså en bedre ligevægt i kroppens naturlige smerteregulerende system.
  • Naltrexone har muligvis en antiinflammatorisk effekt. Om det har betydning for virkningen på smerter, ved vi ikke endnu.
  • Naltrexone virker på belønningssystemet, som har betydning for smerteoplevelsen.

    Kilde: smerteinfo.dk

 

Læs FAKS’ artikel om LDN her.

 

STØT FAKS

Støt FAKS og vores indsats for at bedre forhold for smerteramte – læs mere om mulighederne her”
STØT OS