Flere onlineapoteker tilbyder nu køb af både håndkøbs- og receptpligtig medicin.
Vi guider dig herunder til hvordan du kan gøre, hvis du vil i gang med at handle din receptpligtige medicin på nettet.

Det meste medicin kan leveres til et afhentningssted. Det kan være en praktisk god mulighed, hvis du ønsker mere tid til andre gøremål. Online køb af medicin kan også give dig større fleksibilitet, valgfrihed og overblik. I modsætning til på de fysiske apoteker, kan du på online apoteket se en komplet liste med dine lægemidler samt den aktuelle status på dit medicintilskud. 

Hvis du lider af kroniske smerter, er det vigtigt at vide, at flere typer af stærke opioider, desværre ikke bliver bragt ud med postordrer – i hvert fald ikke indtil videre. Så tag en snak med det online apotek, som du overvejer at bruge.

Her kan du købe receptpligtig medicin online
Håndkøbsmedicin har længe kunnet købes online, men det er kun et fåtal online apoteker, der også sælger receptpligtig medicin. Du kan se hvilke herunder:

www.webapoteket.dk

www.apotekeren.dk

www.dinapoteker.dk

Sådan køber du receptpligtig medicin online
Du kan se en kort video om, hvordan du køber medicin online her, eller du kan læse om, hvordan det gøres herunder.

Trin 1: Gå ind på hjemmesiden.
Gå ind på et af de foreslåede apotekers hjemmesider. (Det kan være en god idé at skrive adressen i din browser, da fanebladet om receptmedicin ellers ikke altid kommer med). Disse online apoteker er alle godkendt af Lægemiddelstyrelsen til at forhandle receptpligtig medicin. Typisk vil du skulle vælge et faneblad med ”recepter” eller ”webshop”, når du er på den ønskede hjemmeside.

Trin 2: Log-in og oprettelse af bruger.
Herefter vil du typisk blive bedt om at logge ind med dit NemID-nøglekort og dit CPR-nummer. Det er for, at du kan finde dine recepter på siden. Første gang du logger ind, vil du ofte blive opfordret til at oprette dig som bruger. Her kan du blandt andet indtaste din adresse og oplyse, om du er medlem af Sygesikringen Danmark.

Trin 3: Mine recepter.
Næste trin er, at du skal se dine recepter. Siden vil have en funktion til dette, som eksempelvis kan være at gå ind på ”min side”, eller vælge ”vis recept”. Her kan du frit vælge mellem den medicin, du har fået ordineret på recept.

Trin 4: Generika (substitution eller ej)

På nogle sider skal du vælge, om du vil ”se tilsvarende produkter” eller ”tillade substituerende produkt”. Et substituerende produkt er det man også kalder generika eller kopimedicin. Det er lægemidler, som indeholder det samme aktive lægemiddelstof, men som ikke er produceret af det medicinalfirma, der originalt forskede i og udviklede lægemidlet.

Du skal altså nu vælge om du vil have det udskrevne produkt, originalproduktet eller om du eventuelt vil have et billigere kopi- eller parallelimporteret produkt, hvis sådanne er tilgængelige. Det kan jo være, at du helst vil have det produkt, du plejer at få. Spørg eventuelt din læge til råds.

Trin 5: Betaling.
Efter, at du har valgt din receptpligtige medicin og lagt den i kurven, kan du gå til betaling. Du vælger selv betalingsformen, og hvordan du vil have din medicin tilsendt. Samtidig vil du blive oplyst om, hvornår du kan forvente at modtage din medicin, som typisk er 1-3 dage efter.

Trin 6: Bekræftelse
Når købet er gennemført vil du modtage en mail med bekræftelse, og så er det bare at vente på, at din medicin bliver leveret til dig.  

Henstandsordningen og online køb
Hvis du har brug for meget medicin, kan det løbe op i nogle store beløb over et år.
Derfor kan du søge om at komme på en henstandsordning. En henstandsordning er en aftale mellem dig og et apotek, hvor I aftaler at fordele din egenbetaling over året. Det sikrer, at din udgift til medicin bliver mere jævnt fordelt. Du indgår aftalen med kun ét apotek, men du kan altid opsige aftalen med apoteket og betale din restgæld/få penge tilbage. Det kan ske, hvis du fx skifter til et andet apotek eller vil bruge et online apotek. Spørg eventuelt, hvordan henstandsordningen fungerer på det online apotek, som du ønsker at bruge, inden du begynder din handel der.
Læs mere om henstandsordningen her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=176267

Aug 12, 2017

Medicin og bilkørsel

I FAKS får vi ofte spørgsmål om medicin og bilkørsel. I dette nr. af SmerteLiv vil jeg…
Okt 23, 2014

Smerter og søvn

Smerter og søvn De fleste mennesker tager nok en god nats søvn for givet, indtil den dag…
Okt 23, 2014

Problemløsning trin for trin.

Problemløsning trin for trin. 1. Identificer problemet. Hvad forhindrer mig i at gøre det…
Apr 01, 2012

10 Gode Råd til patienten om tandlægeskræk (odontofobi)

10 Gode Råd til patienten om tandlægeskræk (odontofobi) Angst for tandbehandling har…