Som jer der var med på weekenden ved er jeg egentlig på orlov. Men jeg kan altså ikke helt slippe jer alle sammen.

Sikke dog en dejlig medlemsweekend.
Jeg er nødt til lige at sige tak til alle jer der var med til at gøre den weekend til en succes. Tak til dem der har stået for planlægningen. Tak til alle der lavede oplæg og deltog i paneldebatten. Tak til alle jer der stillede fantastiske spørgsmål. Tak til Jonas og Lars der sørgede for at live streame på Facebook.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg var en smule nervøs for det kontroversielle emne vi havde valgt i år. Emnet Cannabis kan få mange op ad stolen, og tonen på Facebook har til tider været meget hård. Men alle mine bekymringer blev gjort til skamme. Jeg synes det var en sober og pæn debat. Jeg er virkelig glad for at vi har fået uddybet emnet og er blevet klogere på hvad det er der tales om. (Kunne du ikke deltage i weekenden er der videoer at finde på vores Facebook-side)

Dog må jeg indrømme at jeg er en smule overrasket over hvor tæt vi er på den prøveordning der skal starte den 1. januar 2018, og hvor lidt information der er kommet ud til lægerne om ordningen. Der er stadig store spørgsmål som, hvem skal udskrive, hvordan rapporteres der tilbage om effekten, hvad er det for præparater der kan udskrives recept på.

Den 6. december er FAKS inviteret til et fagligt forum i Lægemiddelstyrelsen. Der skulle vi meget gerne blive meget klogere på den nye prøveordning.

Julen står for døren.
Julen er for mange en dejlig varm og hyggelig tid. Jeg ved også at den for mange er en stor udfordring, både grundet manglende personlige ressourcer og stram økonomi. Økonomien skal jeg nok afholde mig fra at blande mig i, men de manglende ressourcer kunne jeg da godt lige komme til at sige lidt om J

Som den skønne fysioterapeut Maria sagde på medlemsweekenden, så skal vi huske at der er stor forskel på reparationshvil og kvalitetshvil. Husk nu at få hvilet lidt ind imellem alle de ting du gerne vil nå. Meget ofte hviler vi først når vi er helt smadret og udkørte, men det giver faktisk god mening at få hvilet inden det er gået galt. Husk også at få sagt fra. Mærk efter hvad der er vigtigt for dig og din nærmeste familie. Hold eventuelt et familieråd, og få fordelt nogle af opgaverne. Bed om hjælp når det er nødvendigt.

Vi er enormt gode til at stille krav til os selv. Det skal vi også, men lige netop i december, hvor der også kommer en masse krav fra omgivelserne, er det måske endnu vigtigere at føle efter, om de krav vi stiller til os selv er realistiske. Det er dejligt når huset dufter af nybagte småkager, men dejen kan jo købes færdig, eller kagerne kan købes færdige. Det er hyggeligt at pynte op til jul, men der skal jo lige gøres rent først. Kan det gøres til familiehygge, kan der findes penge til at betale for en rengøring, er der en rask ven eller veninde, der vil elske at hjælpe. Måske med lidt hygge og færdigkøbte æbleskiver efterfølgende.

Julekomsammen i mange timer. Skal du være med hele dagen/aftenen? Skal der en speciel stol eller pude med? Skal du selv holde noget? Kan maden købes udefra, kan du spørge om dine gæster vil tage en færdig ret med i stedet for juleblomsten? Hvis man tænker lidt ud af boksen, så kan det ofte lykkes at få det hele til at hænge sammen.

Herfra skal under alle omstændigheder lyder en rigtig glædelig jul til jer alle. Pas godt på jer selv og hinanden.

De bedste hilsener

Pia Frederiksen ”Orlovskaptajnen”

Nyheder

November 17, 2018

Nationale Kliniske Retningslinjer for opioidbehandling af kroniske non-maligne smerter.

Opioider også kendt som morfinlignende lægemidler har en vigtig rolle i behandlingen af akutte og subakutte smerter, men også ved kroniske smerter kan de have deres berettigelse. For nogle af os der lever med kroniske smerter kan medicinen være det, der skal…
Nov 17, 2018

Smertens ansigt

Så er smertens ansigt rykket til Aarhus universitetshospital, Nørrebrogade 44, 8000 Århus…
Nov 04, 2018

Blog November 2018

Jeg skal til barnedåb på søndag. Vi er nemlig blevet bedsteforældre. Wauuuu for 3 måneder…
Okt 27, 2018

Tak for deltagelse i medlemsweekenden.

Det har været en stor fornøjelse at være med til at planlægge en medlemsweekend for så…
Sep 21, 2018

Bloggen september 2018

Færre personer har et langtidsforbrug af Opioider, sådan skriver Sundhedsstyrelsen i…
Sep 09, 2018

Tilskud til medicinsk cannabis.

Dansk Folkeparti og regeringen har afsat penge på finansloven 2018 til området medicinsk…
Jul 04, 2018

Bloggen juli 2018

Så er sommeren over os og vi har haft nogle skønne uger med sol og varme.…